2015. január 18., vasárnap

Romantikus könyvek:Monica Murphy - Heti csaj

Romantikus könyvek: Monica Murphy- Heti csaj
Romantikus könyvek: Monica Murphy- Heti csaj
Átmenetiség. Ezzel a szóval jellemezhetném az életemet az utóbbi néhány évben. Átmenetileg dolgozom, amíg meg nem szabadulok innen. Átmenetileg a kisöcsém anyukája vagyok, mivel anyánk szart sem törődik velünk. És átmeneti csajszi vagyok, mert könnyen megkaphat bárki. Legalábbis a pletyka szerint.Most éppen Drew Callahan átmeneti csaja vagyok. Ő az egyetemi futballcsapat sztárja, és körülrajongják. Gyönyörű és édes srác – és rejtőzködőbb, mint én. Ő vezetett be engem ebbe a hamis világba, ahol láthatóan ki nem állhatnak engem. És ahol mindenki akar tőle valamit. Bár az egyetlen dolog, amit, úgy tűnik, ő akar, az…Én vagyok.Már nem tudom, mit higgyek. Csak azt tudom, hogy Drew-nak szüksége van rám. És én mellette akarok lenni.Mindörökké.


Pontosan erre a romantikus könyvre volt most szükségem! Igazán élvezetes volt olvasni, tökéletes kikapcsolódást nyújtott, és csak úgy faltam a sorokat. Lassan indult be a cselekmény számomra, de megérte tovább olvasni! De még mennyire! Látni, ahogy a karakterek fejlődnek, kitárulkoznak, bele látni a gondolataikba, legmélyebb érzéseikbe. Egyszerre Drew és Fable szemszögéből is láthatjuk ezáltal a történteket, ami nekem nagyon tetszett. Csak Adele ne idegesített volna annyira!! Még az sem zavart, hogy egy kicsit kiszámítható a történet, de ez a nő néha az agyamra ment! Ugyanakkor kellett bele ez a szál is, hogy még drámaibb legyen. Mert nem csak egy könnyed romantikus olvasmány. Komoly problémákat is feszeget a könyv, főként a vége felé. Nagyon sok mindenen mentek keresztül a főszereplők. Bár másak a körülményeik, de mindkettejüknek nehéz dolgokon kellett keresztülmenniük. Nehéz a problémákról beszélni, de nem jó, ha magunkban tartjuk. Nagyon jól érzékelteti ezt a problémát is a könyv. Olyan hamar véget ért, és olyan nagyon megszerettem a végére. Remélem a folytatást is hamarosan olvashatom!


Romantikus könyvek: Monica Murphy- Heti csaj
Romantikus könyvek: Monica Murphy- Heti csaj


2015. január 17., szombat

Romantikus könyvek:J.A.Redmerski: A soha határa

Romantikus könyvek: J.A. Redmerski
Romantikus könyvek: J.A. Redmerski 
Camryn Bennett még csak húszéves, de azt hiszi, pontosan tudja, milyen lesz majd az élete. Ám egy vad éjszaka után az észak-karolinai Raleigh legmenőbb belvárosi klubjában ismerősei és önmaga elképedésére úgy dönt, otthagyja megszokott életét, és elindul a vakvilágba. Egy szál táskával és a mobiltelefonjával felszáll egy távolsági buszra, hogy megtalálja önmagát – és helyette rálel Andrew Parrish-re.
A szexi és izgató Andrew úgy éli az életét, mintha nem lenne holnap. Olyan dolgokra veszi rá Camrynt, amilyenekre a lány sosem hitte magát képesnek, és megmutatja neki, hogyan adja meg magát a legmélyebb, legtiltottabb vágyainak. Hamarosan ő lesz Camryn merész új életének központja – olyan szerelmet, vágyat és érzelmeket kelt, amilyeneket a lány korábban elképzelni sem tudott. De Andrew nem árul el mindent Camrynnak. Ez a titok vajon örökre összehozza őket – vagy mindkettőjüket elpusztítja?
A 20 éves észak-karolinai Camryn Bennett élete messze van a tökéletestől. Első szerelmét elveszítette egy autóbalesetben, bátyja börtönbe került, szülei elváltak, új barátja szégyentelenül megcsalta, és fényes karrierre sem igen számíthat. Fojtogatja a múlt fájdalma, a ránehezedő elvárások sora, a mindennapok kilátástalan monotonitása. Amikor legjobb barátnője fiúja megpróbálja elcsábítani, és a lány mégis őt nevezi hazugnak, úgy érzi, ez volt az utolsó csepp, ki kell törnie addigi életéből. Mindent hátrahagyva, mindössze egy hátizsáknyi holmival felszáll egy Idaho felé tartó távolsági buszra. Itt találkozik a 25 éves Andrew Parrish-sel, aki Wyoming-ba igyekszik, hogy búcsút vegyen haldokló édesapjától. A tetovált, „ami a szívén az a száján” srác maga a vadság és a jókedv, s Camryn nem tud sokáig ellenállni neki. Egymás froclizásából hamarosan órákig tartó beszélgetések, majd barátság lesz. A két fiatal rövidesen elhatározza, hogy együtt vágnak neki az országútnak, és mennek, amerre a kedvük tartja. A közös utazás alatt egyre nyilvánvalóbbá válik egymás iránt érzett vonzalmuk, ám míg Camryn oly sok mindent elmesélt magáról, addig Andrew szörnyű titkot rejteget. Titkot, amely mindkettejüket próbára teszi, és amely tönkreteheti éppen megtalált boldogságukat.



Romantikus könyvek: J.A. Redmerski
Romantikus könyvek: J.A. Redmerski
Amikor elkezdem a romantikus könyvet, az olvasómat nem bírtam letenni. Szinte mindenhová vittem magammal, mert annyira lekötött a történet. Plusz egy kis jegyzetfüzet meg toll is kéznél volt, mert olyan sok zenét sorolt fel a két szereplő, hogy muszáj volt lekörmölnöm őket. Később a telefonom segítségével rákerestem az aktuális dalra, és olvasás közben hallgattam. Próbáljátok ki ti is így, mert sokat dob a sztori hangulatán, ha az odaillő zenét hallgatjátok. az egész romantikus könyv egy nagy utazás, amiben nem csak egy-egy helyre jutunk el a szereplők által, hanem lelki utazásban is részesülhetünk. Én is felakarok kerekedni, teleakarom tölteni a tankot, és leakarok lépni egy kicsit valahová a párommal autókázva, amikor is a kedvenc zenéinket hallgathatjuk. Kiakarok szakadni ezekből a szürke hétköznapokból. Camryn és Andrew megtette, és olyan élménnyel ajándékoztak meg, amit soha sem fogok elfelejteni. 
Romantikus könyvek: J.A. Redmerski
Romantikus könyvek: J.A. Redmerski

Kedvenc idézeteim:  "Az ember jól tudja, hogy nem számít, mi történik vele éppen, kit veszített el nemrégen, mennyire gyűlöli az egész világot, vagy milyen helytelen vonzalmat érezni valaki iránt, mielőtt elfogadná, hogy meggyógyult. De emberek vagyunk, és mihelyst vonzalmat érzünk valaki iránt, ettől nem tudunk elvonatkoztatni. Ilyen a természetünk. Az már más kérdés, hogy engedünk-e a vonzalomnak."

"Szerintem képtelenség igazán kiszeretni valakiből. (...) Azt hiszem, hogy ha szerelmes lesz az ember, igazán szerelmes, akkor az egy életre szól. Minden más csak élmény és illúzió."

Remélem meghoztam a kedveteket, hogy elolvassátok, és azoknak akik már olvasták itt egy kvíz.

A könyv folytatása: 
Romantikus könyvek: J.A. Redmerski




Romantikus könyvek:Colleen Hoover: Slammed - Szívcsapás

Fülszöveg:

Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen összetörik. Ekkor lép be életébe az új szomszéd, a 21 éves, jóképű Will, akinek a slam költészet iránti szenvedélye őt is magával ragadja.
Bár az első pillanattól fogva közel kerülnek egymáshoz, egy szörnyű felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Mindennapi találkozásaik onnantól fogva fájdalmassá válnak. Küzdenek az egymás iránti vonzalmuk ellen, és szenvednek az őket szétszakító erők miatt. Csupán a költészet révén tudják őszintén kifejezni érzéseiket egymás iránt, és elképzelni egy olyan jövőt, amelyben a szerelem ünnep, és nem fájdalom.


Huh... hol is kezdjem?
Előszőr is elmondhatom, hogy amióta elolvastam ezt az érzelmes és romantikus könyvet azóta felkerült a kedvenc könyveim listájára. Egy könyv attól válik kedvencé, hogy megérint érzelmileg, a hibái ellenére mégis tökéletessé válik.  Ebben  a könyvben egy érzelmi hullámvasutat éltam át: sírtam,  nevettem,  örültem,  szomorú voltam és ez mind egy künyvön belül történt meg velem.

Néha úgy éreztem mintha énis a türténet részese lennék, vagy Laykan szerepében, vagy a többi szereplőjében, mert az írónő  stílusának köszönhetően elhiszem és átélem a könyv lapjain pergő eseményeket.
Ha neki szeretnél fogni egy romantikus könyvnek, akkor ezt a könyvet csak ajánlani tudom: megindító, érzelmes és romantikus.

A köny további részei:
Romantikus könyvek: Colleen Hoover: Slammed - Szivcsapás
Romantikus könyvek: Colleen Hoover: Slammed - Szivcsapás


Kötetlen, ritmusos próza, az irodalom élő, mozgó, változó formája, amely megannyi őszinte, zabolátlan gyöngyszemet terem. S még csak nem is új keletű hóbort - gondoljunk csak a 18. századi francia 'verse libre' alkotásokra -, igaz, valódi térhódítása a huszadik századra tehető. Kassák Lajos egy-két műve biztosan sokaknak feldereng, de aki szeretne megismerkedni a mai hazai slam társadalommal, kiindulásnak látogasson el a slampoetry.hu oldalra.

Romantikus Könyvek: John Green - Csillagainkban a hiba

Csillagainkban  a hiba J
Fülszöveg:
A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…
„A csillagainkban a hiba” – John Green eddigi legambiciózusabb és legfájdalmasabb, mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen műve, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában.
A romantikus  könyv és a film főhőse a tizenhat éves Hazel Grace, aki korát meghazudtoló érettséggel és iróniával viseli, hogy tüdőrákos, és állandó társa egy oxigénpalack, amit maga után húz. A lány csak a szülei kedvéért kezd el járni egy önsegítő csoportba, mert nem hisz az önsajnálatban és a szenvedésről való szenvelgésben. Nem keserű, nem szélsőséges a viselkedése, egyszerűen csak visszahúzódik ép elméje elefántcsonttornyába, és olvas, szemlélődik, zenét hallgat, létezik. A csoportba egy nap új fiú jön, Augustus, akinek műlába van és igencsak laza stílusa. Megkérdezi a lánytól, mi a története. Nem betegsége története, hanem a sajátja. A beszélgetésből kapcsolat épül, ami egyre erősödik. A bimbózó szerelem szárnyakat ad, de az oxigénpalack nem enged messzire repülni. Ám ez a történet sokkal szebb és tragikusabb a Love Story-nál.
 
Még mindig keresem a szavakat, pedig már sok idő eltelt azóta, hogy a Csillagainkban a hiba végére értem. Rég volt ennyire megható, érzelmes és hihetetlenül romantikus  könyv a kezeim között, mint ez. Igazából most először érzem azt, hogy képtelen vagyok szavakba önteni azokat az érzéseket, amiket a könyv keltett bennem. Aki olvasta, az pontosan tudja miért mondom ezt, akinek pedig még nem volt szerencséje John Green mesterművéhez, az szerezze be amint tudja, álljon neki és olvassa ki, mert ez is egy olyan regény, amit mindenkinek el kellene olvasnia.

Romantikus könyv-Csillagainkban a hiba
Romantikus könyv-Csillagainkban a hiba


 – Szerelmes vagyok beléd – mondta halkan.
– Augustus! – szóltam rá.
– Ez a helyzet – felelte. Rám nézett, és láttam a szarkalábakat a szeme sarkában. – Szerelmes vagyok beléd, és nem fogom megtagadni magamtól az igazmondás egyszerű örömét. Szerelmes vagyok beléd, noha tudom, hogy a szerelem csak egy kiáltás az űrbe, a feledés elkerülhetetlen, valamennyien halálra vagyunk ítélve, és eljön a nap, amikor minden munkánk porrá válik, azt is tudom, hogy a Nap elnyeli az egyetlen földünket, de azért szerelmes vagyok beléd.
.”