2015. január 17., szombat

Romantikus Könyvek: John Green - Csillagainkban a hiba

Csillagainkban  a hiba J
Fülszöveg:
A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…
„A csillagainkban a hiba” – John Green eddigi legambiciózusabb és legfájdalmasabb, mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen műve, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában.
A romantikus  könyv és a film főhőse a tizenhat éves Hazel Grace, aki korát meghazudtoló érettséggel és iróniával viseli, hogy tüdőrákos, és állandó társa egy oxigénpalack, amit maga után húz. A lány csak a szülei kedvéért kezd el járni egy önsegítő csoportba, mert nem hisz az önsajnálatban és a szenvedésről való szenvelgésben. Nem keserű, nem szélsőséges a viselkedése, egyszerűen csak visszahúzódik ép elméje elefántcsonttornyába, és olvas, szemlélődik, zenét hallgat, létezik. A csoportba egy nap új fiú jön, Augustus, akinek műlába van és igencsak laza stílusa. Megkérdezi a lánytól, mi a története. Nem betegsége története, hanem a sajátja. A beszélgetésből kapcsolat épül, ami egyre erősödik. A bimbózó szerelem szárnyakat ad, de az oxigénpalack nem enged messzire repülni. Ám ez a történet sokkal szebb és tragikusabb a Love Story-nál.
 
Még mindig keresem a szavakat, pedig már sok idő eltelt azóta, hogy a Csillagainkban a hiba végére értem. Rég volt ennyire megható, érzelmes és hihetetlenül romantikus  könyv a kezeim között, mint ez. Igazából most először érzem azt, hogy képtelen vagyok szavakba önteni azokat az érzéseket, amiket a könyv keltett bennem. Aki olvasta, az pontosan tudja miért mondom ezt, akinek pedig még nem volt szerencséje John Green mesterművéhez, az szerezze be amint tudja, álljon neki és olvassa ki, mert ez is egy olyan regény, amit mindenkinek el kellene olvasnia.

Romantikus könyv-Csillagainkban a hiba
Romantikus könyv-Csillagainkban a hiba


 – Szerelmes vagyok beléd – mondta halkan.
– Augustus! – szóltam rá.
– Ez a helyzet – felelte. Rám nézett, és láttam a szarkalábakat a szeme sarkában. – Szerelmes vagyok beléd, és nem fogom megtagadni magamtól az igazmondás egyszerű örömét. Szerelmes vagyok beléd, noha tudom, hogy a szerelem csak egy kiáltás az űrbe, a feledés elkerülhetetlen, valamennyien halálra vagyunk ítélve, és eljön a nap, amikor minden munkánk porrá válik, azt is tudom, hogy a Nap elnyeli az egyetlen földünket, de azért szerelmes vagyok beléd.
.”   

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése