2015. május 31., vasárnap

Romantikus konyv: Rachel Van Dyken: Egyetlen

Romantikus konyv: Rachel Van Dyken: Egyetlen

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?


Rachel van dyken: egyetlen
Rachel van dyken: egyetlen
A történet alaphelyzete a new adult történetekre tökéletesen jellemzően épül fel. Kiersten az első egyetemi napján - szó szerint - belebotlik  a gazdag és jóképű Wes-be. A lány riadtan próbál elmenekülni a fellobbant szikra elől, hiszen elképzelhetetlennek tartja, hogy az egyetemi csapat hátvéd sztárja, aki ugyan nem mentes a szaftos pletykáktól sem, de tökéletes modorral rendelkezik, egyáltalán felfigyelhet rá. Pedig Wes-t megbabonázza a lány ártatlansága, tisztasága, és a saját gondjait kizárva próbálja megfejteni  a titkait.
Wes rátalál a lány bakancslistájára, és elhatározza, hogy segít neki véghezvinni az abban kitűzötteket. A kihívások teljesítése során egyre több időt töltenek együtt, különleges helyzetekbe keverednek, ami persze egyre közelebbviszi őket egymáshoz. Lassan, téglánként omlik le a fal, amelyet Kiersten épített maga köré. A rémálmok múlóban, a démonok távozóban, de amikor kiderül az igazság Wes-ről,  a lány újra a pokol tornácára kerül.





Rachel van dyken: egyetlen
Rachel van dyken: egyetlen
Rachel van dyken: egyetlenA 21 éves Wes az egyetemi focicsapat sztár irányítója, kőgazdag, modell alkat, de az életét mégis beárnyékolja néhány dolog. Édesanyja meghalt évvekkel ezelőtt, bátyja pedig saját életének vetett végett. Wes úgy dönt, hogy segíteni akar a hasonló helyzetű fitalabb diákokon, ezért az elsősök segítője lesz, azaz egyetemi tanácsadó.Kiersten elvesztette szüleit két évvel ezelőtt, és azóta is antidepresszánsokon él, mert nem tudja feldolgozni, a gyászban ragadt. Egy kisvárosból kerül a washingtoni egyetemre, még soha nem csókolózott, nem randizott, de már az első napon rátalál a tökéletes pasira. Ugye milyen szerencsés? :) Na jó, pontosabban belerohan a pasiba... :D
A mellékszereplők közül Gabe könyve a következő a sorozatban, majd a befejező részben Lucy történet ismerhetjük meg. És igen, hölgyeim és uraim..., természetesen mindenki azonnal fogja majd akarni Gabe történetét, mert az a pasi, már ebben a részben is rendesen feladja a leckét mindenkinek. :)
A történet mondanivalója, hogy nem szabad feladni. Küzdeni kell, vagy élni az életet teljességgel. És ez miatt, nem is bántam még a kliséket sem. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése