2015. május 31., vasárnap

Romantikus könyvek: Lylia Bloom- Ellopott életek

Romantikus könyvek: Lylia Bloom- Ellopott életek
Romantikus könyvek: Lylia Bloom- Ellopott életek
Eltűnik egy lány a budapesti éjszakában... Emma az egyetlen, aki aggódik érte, mert biztos benne, hogy a nővére sosem szökne meg szó nélkül; bármit megtenne, hogy megtalálja, így a következményekkel nem számolva kezd el kutatni utána. Elkallódik egy fiú a budapesti éjszakában... Olivér semmivel sem törődik saját magán kívül; egészen addig, amíg egy olyan helyzetbe nem kerül, ami megváltoztatja korábbi hozzáállását. Néha egy ismeretlen sokkal többet tesz érted, mint azok, akikre számítottál. Képes vagy annyira bízni benne, hogy elfogadd a segítségét?


Romantikus könyvek: Lylia Bloom- Ellopott életek
Emma

Két szemszögből ismerhetjük meg az eseményeket, a főszereplők által. Az egyik, és az elején leginkább hangsúlyos szereplő Emma, aki nővérével, Alexával ellentétben, visszahúzódóbb, csöndesebb lány. Nem szeret kirívóan öltözködni, míg testvére igen. Viszont ez cseppet sem jelenti azt, hogy ne lennének jó testvérek, sőt. Megvan a maguk kis rituáléja. Közös filmezés, stb. Míg egy este Alexa elmegy otthonról bulizni, de megígéri húgának, hogy másnap találkoznak, ám a lány nem kerül elő. Napok telnek el, de Alexának semmi nyoma. Emma pedig érzi, hogy valami történt.
  Hiába próbálja meggyőzni szüleit, hogy a testvére nem csak úgy lelépett, azok nem törődnek vele, mert nagyobbik lányuk sorsáról már régen lemondtak. Így hát Emma elhatározza, hogy, ha kell a föld alól is előkeríti szeretett testvérét.
   Végül egy szórakozóhelyen köt ki, ott, ahova a testvére is ment. Emma ekkor még nem tudja, de onnantól kezdve örökre megváltozik az élete...

Romantikus könyvek: Lylia Bloom- Ellopott életek
Olivér


 A másik szemszög Olié, egy nagyon link, nagyon laza srác, aki könnyen szeretne sok pénzhez jutni. Eleinte szereti a vad és féktelen bulikat, nem veti meg a piát, sőt az egyéjszakás kalandokat sem.A szüleivel való viszonya pedig a béka popója alatt van.
  Azért, hogy valami pénzhez jusson, beáll egy gyorsétterembe dolgozni, de hamar rájön, hogy ebből nem fog meggazdagodni, így barátja, Döme felé fordul, könnyebb pénzkereseti lehetőség reményében. Sőt Oli még oda is költözik a sráchoz.
  A történet elején Olivér szemszögei elég rövidek, de ahogy fokozatosan összefonódik a sorsuk Emmával, ő is úgy kap egyre hangsúlyosabb szerepet.
  Az egész cselekmény mozgatórugója a testvéri szeretet. Emma kizárólag Alexa miatt nem adja fel, küzd, hogy megtalálhassa nővérét. Közben pedig elviseli a legszörnyűbb dolgokat, amiken egy nő átmehet. Ezért nagyon csodálom őt. (Nem tudom, hogy hasonló helyzetben én hogy bírnám ezt elviselni)
  Lyliának sikerült annyira valóságosan és átérezhetően átadni a lány érzelmeit, hogy olvasás közben komoly lelki megterhelést jelentett olvasni, vérzett Emma miatt a szívem. Az a sok mocsok, amin átesik és megpróbálja józan ésszel túlélni szörnyű, és sajnos ilyen a való életben is van.




Romantikus könyvek: Lylia Bloom- Ellopott életek
Romantikus könyvek: Lylia Bloom- Ellopott életek

Idézetek:
Nem fog kimenteni, és nem fog szembeszállni senkivel az én szabadságomért. Talán kisétál a szobából és el is felejti az egészet. Annyit azonban megtett, hogy visszaadott egy kicsit emberi mivoltomból. Újra tudtam, hogy ki vagyok, újra végig tudtam mondani a mantrámat.""Csodáltam őt. A kitartásáért, a szeretetéért, az önfeláldozásáért. Elcsépelt duma, de őáltala jobb embernek éreztem magam. Megmutatta nekem, hogy habár a pénz szükséges, nem az a minden. Nem attól leszek boldog, hogy pénzem van. Az csak egy eszköz, hogy tudjak másra figyelni. A fontosabb dolgokra."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése