2015. május 31., vasárnap

Romantikus könyvek : Jessica Sorensen – Callie & Kayden és a véletlen

Romantikus könyvek: Jessica Sorensen – Callie & Kayden és a véletlen

Jessica Sorensen – Callie & Kayden és a véletlen
Jessica Sorensen – Callie & Kayden és a véletlen

Kayden megtanulta, hogy egyetlen esélye a túlélésre az, ha némán tűri a szenvedést. Ha szerencséje volt, meg tudta húzni magát, és tette a dolgát, kibírta egyik napot a másik után. Ám egy este úgy tűnt, végül mégis oda a szerencséje – és az élete… míg fel nem bukkant egy Callie nevű lány, éppen időben, hogy őrangyalként megmentse.
Callie nem hisz a szerencsében. A tizenkettedik születésnapján történt szörnyűség óta nem. Miután túlélte a borzalmat, Callie eltemette magában az érzelmeit, és megfogadta, hogy soha senkinek nem árulja el, mi történt. Most, hat évvel később, még mindig küszködik ezzel a fájdalmas titokkal, ami kis híján felemészti.
Amikor a sors úgy hozza, hogy Kayden és Callie ugyanarra az egyetemre kezdenek járni, a fiú elszánja magát: megismerkedik a gyönyörű lánnyal, aki megváltoztatta a végzetét. A csöndes és visszahúzódó Callie még mindig fél bárkit is beengedni a világába. Kayden azonban biztos benne, hogy Callie okkal tért vissza az életébe. És minél inkább igyekszik a lány életének részévé válni, annál inkább rádöbben, hogy ezúttal Callie szorul megmentésre…
Romantikus könyvek : Jessica Sorensen – Callie & Kayden és a véletlen

Callie és Kayden kapcsolata tényleg több véletlennek köszönhető. Az egyetem előtt nem sokat tudtak egymásról, Kayden a tipikus focis srác volt, akinek dögös barátnője volt, Callie pedig igyekezett láthatatan lenni.
Mindketten meglepődnek azon az estén, amikor az első véletlen találkozás történik, hiszen a nagydarab Kaydent épp véresre veri az apja, és a hallgatag lány lesz az aki közbelép. Talán Callie lepődik meg legjobban, hogy ennyi bátorságra lelt önmagában. Ezután Callie elutazik és azt hiszi, hogy többet sosem találkoznak majd.
A kampuszon mégsem tudják sokáig elkerülni egymást, na meg Kayden nem is sokáig hagyja. :)
Két terhes múltat cipelő fiatalról szól a történet, akik egymásra találnak, amikor új életet próbálnak kezdeni az egyetemen Laramie városában, otthonuktól távol.
Callie már a nyarat is az egyetemen tölti, ahol megismerkedik Seth-tel és őszinte, elválaszthatatlan barátság alakul ki közöttük. Seth lesz az első, akiben teljes mértékben megbízik, és megosztják egymással a titkaikat. Seth lesz az első személy, aki előtt a lány mer önmaga lenni.
Bakancslistát kezdenek írni, amelyre olyan dolgokat jegyeznek fel, amiket egyszer meg szeretnének majd tenni. Olyan dolgokat, amik nekünk mindennapinak tűnhetnek, nekik mégis újabb mérföldkőnek számítanak a felszabaduláshoz.

Callie egyik napról a másikra megváltozott a tizenkettedik születésnapja után. Mindent megtett azért, hogy láthatatlan legyen, hallgatag, visszahúzódó lett. Miután elköltözött az egyetem miatt szülővárosából, újra fellélegzett és lassan visszatért az életbe. Sethnek köszönhetően, napról napra egymást segítve újra kivirultak. 
Kayden gyermekkora borzalmas volt, brutális és nehezen felejthető. 
A mellékszereplők közül kedvencem, Seth és Luke történetét is elmeséli a sorozat folytatásában az írónő. Nekik is voltak nehéz pillanataik az egyetem előtti életükben.

Romantikus könyvek : Jessica Sorensen – Callie & Kayden és a véletlen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése