2015. február 18., szerda

Romantikus könyvek: Sylvia Day -Bared To You-Hozzád kötve


Romantikus könyvek:Sylvia Day:Hozzádkötve
Romantikus könyvek:Sylvia Day:Hozzád kötve


NEW YORK TIMES BESTSELLER 

Gideon Cross olyan erővel lépett be az életembe, mint a sötétségbe hasító villám… 

Ez a gyönyörű, sugárzó férfi maga volt a fehér izzás. Soha eddigi életemben senki és semmi nem vonzott még ilyen ellenállhatatlanul. Úgy vágytam az érintésére, mint drogos a napi adagjára, bár éreztem, hogy elgyengít, mégsem tudtam, nem is akartam ellenállni. Sérült és törékeny lettem, ő pedig oly könnyedén megtörte az ellenállásomat, és áthatolt az eddig kemény páncélon… 

Gideon birtokában volt a tudásnak. Megvoltak a maga démonai. Egymás tükörképeivé váltunk, visszavetítve a másikra legbensőbb világunkat, legmerészebb vágyainkat… 

Szerelme megbéklyózott, átformált, és én csak azért esedeztem, nehogy kínzó múltunk elszakítson minket egymástól… 



Romantikus könyvek:Sylvia Day:Hozzádkötve
Romantikus könyvek:Sylvia Day:Hozzád kötve
Tartalma: A 24 éves Eva Trammel a könyv kezdetén költözik New Yorkba mostohaapja vagyonának hála egy szép belvárosi apartmanba, hogy aztán következő héten munkába álljon egy marketing cégnél. Már kis felmérő útján sikerül összefutnia a 28 éves milliomos Gideon Crossal, aki minő meglepetés mind Eva munkahelyének, mind lakásának épületét birtokolja. A vonzalom azonnali és kölcsönös közöttük, és mindössze néhány futó találkozás után Gideon közli, szívesen ágyba vinné. Sokkoló. Ám mivel Evanak legalább olyan vad fantáziái támadtak a férfitól, mint annak őtőle, rábólint, azzal a kikötéssel, hogy egy egyszeri gyors együttlét helyett alakítsanak ki valamiféle kapcsolatot, még ha a szó hagyományos értelmében vett randizás nem is az ő asztaluk. Aztán persze belesodródnak egy kizárólagosságon alapuló, szenvedélyes viszonyba. Amely közel sem működik zökkenőmentesen. Mindketten cipelik erőszakkal terhes múltjuk csomagjait, mindketten iszonyatosan birtoklóak és gondjaik vannak a bizalommal. Míg Evanak minden konfliktusra a megfutamodás a válasza, addig Gideon magába zárkózik.
Nagyra értékeltem, hogy bár Gideon domináns, irányításhoz szokott személyiség (még ha nem is a mindenkit letarolok módon), Eva nem egy kis penészvirág, aki elalél ettől. Ha Gideon nyomást gyakorolt rá, nem félt viszonozni azt. Sokkal inkább partner, mint behódoló alávetett.
Eva lakótársának karaktere megfogott magának, amolyan nem is tudom, hogy megöleljem, vagy alaposan megrázzam módon. Cary nagyszerű, szerető, gondoskodó barát, de teljességgel bizonytalan, kifordult személyiség, talán azért, mert az ő múltja is valami sötét borzalmat rejt. Drukkolok, hogy a későbbi részekben az ő élete is rendeződjön valamennyire.

 Kedvenc részlet: 

– Vissza kell mennem dolgozni.
– Nekem pedig kettőkor tárgyalásom van. Minél hamarabb
tisztázzuk a dolgokat, annál hamarabb visszatérhetünk a
munkánkhoz. Ülj már le.
– Maga szerint mi az, amit tisztáznunk kéne?
Sóhajtva felnyalábolt, mint a menyasszonyokat szokás, és
odavitt a kanapéhoz. Letett aztán leült mellém.
– A kifogásaid. Ideje megbeszélni, mi kellene ahhoz, hogy
lefeküdj velem.
– Csoda.
Romantikus könyvek:Sylvia Day:Hozzádkötve
Romantikus könyvek:Sylvia Day:Hozzád kötve

2015. február 15., vasárnap

Romantikus könyvek:E.L.James- A sötét ötven árnyalata



Fülszöveg: 

Romantikus könyvek: E.L.James-A sötét ötven árnyalata
Romantikus könyvek: E.L.James-A sötét ötven árnyalata

A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál. 
De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni. Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról. Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.



   Először is az első vége olyan nagy csattanóval zárult, hogy még az én állam is két emeletnyit zuhant, míg a másodiknak szerintem kellemes és romantikus, kicsit borzongató vége lett. (Ez az én átkom szeretem a bejegyzést a könyv végével kezdeni.) A különbség, hogy ha első rész után nem kapom meg azonnal ezt a könyvet, én hajat tépve képes lettem volna körbecsengetni a szomszédokat, hogy kinek van meg a folytatás... De mivel itt volt nem kellett rászorulnom arra, hogy zaklatásért lezárjanak... 
   Az első részre szerintem a sötétség, a fájdalom jellemző, míg itt számomra kibújtak a hajnal első napsugarai. Erre a részre a romantika a jellemző, vagy leginkább a meghitt pillanatok. Nekem olyan volt ez a rész, mint kora tavasszal, amikor kibújnak a hóvirágok. (Elnézést az ilyen hasonlatokért, de nekem tényleg ez jut először eszembe, amikor visszagondolok.) Ritkulnak a sötét fellegek és más hangulata lett az egész könyvnek. 


Romantikus könyvek- E.L.James-A sötét ötven árnyalata
Romantikus könyvek- E.L.James-A sötét ötven árnyalata



 Ha valaki az első részből hiányolta a forró tartalmon kívüli történetvezetést, akkor az most megkapja. Mert ebben a részben nemcsak a szereplőket ismerhetjük meg boldogságukkal, múltbéli fájdalmukkal együtt, hanem a hálón kívüli mindennapjaikat is, amibe azért a témához hűen becsusszan egynéhány pikáns jelenet, bár mondjuk én személy szerint nem bántam volna, ha főhőseink gyakrabban látogatják meg a játszószobát.
A történet az első rész izgalmas erotikusságából alaposan átment egy tucat-szerelmes-regénybe, amivel számomra az egész sztori kicsit vesztett a kezdeti bájából. De azért így is jó volt, sokszor aranyos.
A második rész az erotika és romantika mellett, már egy kis másfajta izgalmat is tartogat, ugyanis felütik fejüket Christian exei, akik közül az egyik kissé veszélyes. Továbbá egy férfi... khm féreg is bepofátlankodik a főpár kapcsolatába. Hogy ki az, és hogy jár, azt nem mondom el, csak annyit jegyeznék meg: tökös csaj vagy, Ana! :)
Az első könyv borzalmas magyar fordítása ebben a második kötetben már sokkal gyengébben mutatkozik. Helyes, mert így élvezetesebb volt az olvasás, noha a tartalom már nem is annyira, mint a szürke árnyalatánál. Túl gyengéd, túl romantikus lett az egész, olyan meseszerű, de több történettel, fordulattal rendelkezik ez a folytatás, ami mégis megvett, még ha picike csalódást is érzek.



Kedvenc idézetek:
 Annyira félek, hogy rám unsz, aztán elmész... és olyan leszek, mint egy árnyék. Mert szeretlek, és ha elhagysz, az olyan lesz nekem, mint a világ fény nélkül. Sötétben élnék. Nem akarlak elhagyni. Csak félek, hogy te hagysz el engem.

Önző vagyok. Azóta akarlak, hogy beestél az irodámba. Törékenyen szép vagy, őszinte, meleg, erős, szellemes, csábítóan ártatlan... Bármeddig folytathatnám. Lenyűgözöl. Kívánlak, és a gondolat, hogy valaki másé legyél, olyan, mintha kést döfnének sötét lelkembe.

Romantikus könyvek- E.L.James-A sötét ötven árnyalata
Romantikus könyvek- E.L.James-A sötét ötven árnyalata


Romantikus könyvek:Georgia Cates: A fájdalom szépsége

Fülszöveg:

Romantikus könyvek:Georgia Cates:A fájdalom szépsége
Romantikus könyvek:A fájdalom szépsége

Jack McLachlan iparmágnás a borászat nagyágyúja, egyben Ausztrália legkapósabb agglegénye. Sikerei és vagyona miatt nem ismeretlenek számára a romantikus kapcsolatok bonyodalmai, a zűrös helyzetek elkerülése érdekében extrém szabályok szerint randevúzik. A maga egyszerűségében, kötöttségek nélkül élvezi a gyönyörű hölgyek társaságát. Kapcsolatait üzleti megállapodásként kezeli, minden egyes alkalommal ugyanolyan feltételek szerint. Nincs hosszú távú kapcsolat. Nincs valódi személyazonosság.

Az ő játéka, az ő szabályai. Többnyire elégedett a megszokott játszmával, ám amikor Laurelyn Prescott belép az életébe, muszáj stratégiát váltania. Az új játékos ugyanis minden korábbitól különbözik. Jack világa a feje tetejére áll, amikor három hónapig tartó viszonyba bonyolódik a gyönyörű amerikai zenésszel. Semmi sem a tervek szerint történik, és Jack egyre több és több szabályt áthág a lány kedvéért. Laurelyn nem is tudja, milyen kivételesen közel kerül ahhoz, hogy olyasmivé váljon, aminek lehetőségét a férfi elképzelni sem merte. Miatta borul minden játékszabály.


Amint elkezdtem ezt a romantikus könyvet már nem tudtam letenni, túl könnyen a rabja lettem a szerelmi történetnek. Mivel egy trilógia első része, így nem lepődtem meg (sőt számítottam is rá), hogy olyan véget ér az első könyv, amely szinte sikolt a folytatásért. Jack és Laurelyn 3 hónapos kalandját öleli fel.
Romantikus könyv: Georgia Cates: A fájdalom szépsége
Romantikus könyv: Georgia Cates: A fájdalom szépsége
Kedvenc idézetem:

Amikor újra kinyitom, Lachlant találom az ágyon ülve. Felemelem a fejem, hogy lássam az órát. A francba, már majdnem tíz óra – elszundíthattam. Egy pohár narancslét nyújt felém.

– Jobban érzed magad?

Olyan gondoskodó. Felülök, és elveszem a poharat.

– Igen. Most már felkelhetek, Henry doktor?

– Azt hiszem, igen, de történetesen tetszik, hogy az ágyamban fekszel.
– Nekem is tetszik, de nélküled nem olyan jó szórakozás.
Elvigyorodik, és megcsókolja a fejem búbját.
– Hadd csináljak neked reggelit. Krémsajtos bagelt szeretnél inkább, vagy krémsajttal megkent bagelt?
– Hmm… azt hiszem, a krémsajtos bagelt választom.
– Jó döntés. Gyere le a konyhába, ha elkészültél, a kenyérpirítóban fog várni rád.
Nem kérdeztem meg, mi a terv mára, úgyhogy zuhanyozás után farmersortot, ujjatlan felsőt és papucsot húzok.
A konyhába megyek, és ahogy ígérte, ott a bagelem a pirítóban.


Folytatásai:
A megadás szépsége
A szerelem szépsége


Romantikus könyv: Georgia Cates: A fájdalom szépsége
Romantikus könyv: Georgia Cates: A fájdalom szépsége

Romantikus könyvek:Colleen Hoover: Reménytelen - Hopeless

Egy újabb könyv, amit hatalmas felhajtás övez és ami végre eljutott hozzánk is. Nagyon kíváncsi voltam rá, hisz már nem egy szörnyű múlttal rendelkező főszereplőről olvashattunk, akiket végül mégis megtalált a szerelem és a boldogság – vajon ez a regény mennyiben tud újat mutatni ezekhez képest?
Romantikus könyv-Colleen Hoover-Reménytelen-Hopeless
Romantikus könyv-Colleen Hoover-Reménytelen-Hopeless
Skyt kisgyerekként fogadták örökbe és eddig otthon tanult egy kissé hóbortosnak tűnő (hisz minden dolgot tilt, ami modern: legyen az tévé, mobil, internet, számítógép) mostohaanyuka szárnyai alatt, de aki a végzős évét nem magántanulóként, hanem iskolában szeretné eltölteni. A legjobb barátnője Six, egy elég szabados és nagyvilági életet élő lány, aki miatt Skynak is (bár többé-kevésbé alaptalanul), de „nagy” híre van a korosztálya körében.
Imái végül meghallgatásra találnak és beiratkozhat a helyi középiskolába, bár nem minden úgy alakul, ahogy szeretné. Sky hamar rádöbben, hogy Six nélkül (mert a barátnője már nem tart vele az iskolába, mert egy ösztöndíjat nyert Olaszországba), a hírnevük miatt darabokra szedik a többiek. Szerencsére egy kedves, meleg srác, Breckin a pártfogásába veszi a lányt és „átveszi” Six helyét. És felbukkan természetesen a vonzó, „ügyeletes rosszfiú” is, Holder, akinek persze Sky sem tud sokáig ellenállni.
Ez lenne az alaptörténet. Ezt az akár klisésnek is nevezhető történetet persze hamar megbolygat egy nyomasztó titok, ami Sky és Holder egyre több közös időtöltésével szépen lassan előtérbe kerül. És ez a titok borzalmas, felkavaró, bár sajnos nem mondhatom azt, hogy hihetetlen. Hogy is szokták mondani? Mindig az élet írja a leghihetetlenebb történeteket. Ez most is így van, bár leírva akkor is sokak számára elképzelhetetlen lesz, hogy ilyen megtörténhet. De még erre is mondhatjuk azt, hogy ha nem is pont ilyet, de hasonló borzalmakat már olvashattunk. Akkor mégis miért mondom – több ezer másik olvasó mellett – hogy ez a történet egyedien különleges?
Számomra a szereplők miatt.
Romantikus könyv-Colleen Hoover-Reménytelen-Hopeless
Romantikus könyv-Colleen Hoover-Reménytelen-Hopeless

Sky egyszerűen fantasztikus karakter. Imádtam a szarkasztikus humorát, a bátorságát, a szenvedélyét, hogy képes volt szembenézni a számára legborzasztóbb dologgal is és persze a legrosszabbkor előjövő őszinteségi rohamait:-). Ahogy olvastam róla, sőt az ő szemszögén keresztül átéltem a történteket, teljesen közelinek éreztem, ő a tipikus „lány a szomszédból” szereplő.
Holder.. hát róla csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, még akkor is, ha a józan paraszti eszem azt diktálja, hogy nem, ilyen fiú nem létezik, csak a könyvekben.
Ő az a fiú, akiért elsősorban a kinézete miatt bomlanak a lányok, de csak azért, mert nem ismerik. Ha ismernék, akkor azt mondanák, hogy a kinézet egy dolog, de ami igazán vonzó, az a bensője. Ahogy Sky-jal bánik, amikor kell gyengéd, amikor kell szenvedélyes, védelmező és a lány sziklaszilárd támasza és segítsége. Colleennak sikerült megírni a XXI. század szőke hercegét, ilyen fiúról álmodoznak a lányok a szobáikban esténként és joggal.
Persze a mellékszereplőket sem hanyagolhatom el, hisz imádtam a legjobb barátot, Breckint (és dupla pirospont az írónőnek, hogy bele mert írni a könyvbe egy meleg karaktert!!!), akinek a humora és meleg szíve sok esetben segített a főhőseinknek és akiről még szívesen olvastam volna többet is; az „sms-királynő” Sixet, aki bár „rútul” cserbenhagyta Skyt, azzal, hogy elutazott, de mégis távolról is képes volt a legjobb barátnő státuszát megtartani a humoros üzeneteivel:-). Nagyon kedveltem Karent is, bár szerintem vele kapcsolatban a könyv végére megoszlanak majd a vélemények, de az önfeláldozása, amivel szinte az egész életét feladta, számomra csodálatra méltó.
És persze a legfontosabb pozitívum a történetben: Sky és Holder kapcsolata. Nagy szavak, tudom, de én még ennyire forró randikat nem olvastam, mint itt. Kettőjük között forr a levegő még akkor is, amikor csak „simán” futni mennek, de amikor egy légtérben vannak összezárva, az nemcsak számukra, de számunkra is kínzás már egy idő után:-). Ahogy Sky vágyik a fiú után, Holder pedig mindent megtesz azért, hogy a lány érezze, akarja őt, hogy fontos legyen a számára és ne akarjon mást… Erről szerintem napokig lehetne mesélni:-).
A háttértörténet és a nagy rejtély pedig olyan, mint egy kirakós játék. Egyes darabjait gyorsabban, másokat lassabban tudunk a helyére illeszteni, amiben nagy segítséget nyújt az időközönkénti múltba való utazás; és mire összeáll az egész, addigra rájövünk, hogy minden apró utalásnak, minden, számunkra értelmetlennek vagy nem odaillőnek való résznek jó oka volt.
A könyvben emellett rengeteg szójáték van, amire nagyon kíváncsi leszek, hogyan lesz megoldva a végleges fordításban (mi még nem a végleges variációt olvastuk). Angolul nagyon ötletesek és jópofák, de az biztos, hogy magyar nyelvre átültetni őket nehéz dió lesz…

Összességében ez a történet, ahogy a fülszövegében is le van írva, „elvarázsol, magával ragad, transzba ejt.” Egyszerűen nincsenek rá jobb szavak, hiába kerestem. Vannak olyan könyvek, amelyek megérintenek, a lelkedbe hatolnak és bár hasonló történeteket találni máshol is, de valahogy az írónő mégis képes úgy megírni a regényét, hogy különlegesnek, egyedinek érezd, mintha sosem olvastál volna még csak hasonlót sem. Ez a könyv pont ilyen. Bevallom, most már én is „Hopeless-rajongó” vagyok, a könyvet pedig valahová előre fogom tenni a könyvespolcomon, mert biztos vagyok benne, hogy időről-időre újra előveszem és elolvasom.

A könyv és Én

Romantikus könyv-Colleen Hoover-Reménytelen-Hopeless
Romantikus könyv-Colleen Hoover-Reménytelen-Hopeless
Az egyik reklámszöveg, amire felfigyeltem majdnem egy évvel ezelőtt a horvát borítón így szólt: A legszebb első csók az első csókok történelmében. És igaz, tényleg a legszebb első csókról olvashattam. :)
Tavaly júliusban volt szerencsém először horvátul olvasni a könyvet, utána még hetekig olyan hatás alatt voltam, hogy egy épkézláb mondatot sem tudtam róla összeszedni, miközben 2013 legjobb könyvének tartottam. Majd miután ősszel megtudtam, hogy megvették a magyar jogait, ráadásul lehetőségem lesz a blogturné keretén belül írni róla, úgy döntöttem, hogy a magyar újraolvasás tökéletes lesz arra, hogy végre ajánljam az olvasóimnak. Mert higgyétek el, ez a könyv KIHAGYHATATLAN.
Sokszor azon vettem észre magam, hogy vadul mosolygok, néha felgyorsult a szívverésem, vagy épp elszorult a torkom. Megnevettettet, megdöbbentett, elgondolkodtatott, rajongóvá tett az elejétől kezdve.
Sokszor nevettem hangosan Sky idétlenkedésén, mondjuk amikor Holdernek nemet mond, miközben a belső hangja igen-eket sikoltozik. Sőt még az én arcom is vörös lett Sky egyik félreküldött sms-e miatt. Megszámlálhatatlan jelenet van, amiért az olvasó szórakozhat.
 Nem csak móka és nevetés a könyv, és pontosan ez miatt rajonganak érte sokan, mert rengeteg érzelmi kavalkád lesz urrá az olvasókon.


2015. február 14., szombat

Romantikus könyvek:Monica Murphy- Second Chance Boyfriend- Másadik esély pasi

Romantikus Könyvek- Monica Murphy- Másadik esély pasi
Romantikus könyvek- Másadik esély pasi 


Romokban hever az életem. Így tudnám összefoglalni jelenlegi helyzetemet. A futballedzőm engem hibáztat a szezonzáró meccs kudarcáért, ahogy az egész csapatom is.

Két teljes hónapot töltöttem azzal, hogy a sebeimet nyalogattam, mint egy igazi lúzer. Elvesztettem a barátnőmet, Fable Maguire-t, az egyetlen lányt, aki igazán fontos nekem, mert azt gondoltam, hogy csak szenved mellettem.

Most rájöttem, én vagyok az, aki nem tud nélküle létezni. Ő hiába csinál úgy, mintha már túltette volna magát a dolgon, tudom, hogy legalább annyit gondol rám, mint amennyit én őrá. Túl jól ismerem. Annyira sebezhető… én csak segíteni szeretnék neki, átölelni és szeretni őt.

Csak annyit kérek, hogy adjon még egy lehetőséget.

Egymás nélkül elveszettek vagyunk, de együtt az örök szerelem vár ránk!


Romantikus könyvek- Másadik esély pasi
Romantikus könyvek- Másadik esély pasi 


A történet az első rész befejezésétől számított két hónap múlva folytatódik. Azt hihetnénk, hogy ez az idő talán már elég ahhoz, hogy egy picit lenyugodjanak a kedélyek és valamivel nyugodtabban tudjanak gondolkodni kedvenc főhőseink. De ez persze csak részben van így.

Fable összetört szívvel, de próbál tovább lépni. A szakítás utáni első nagy megrázkódtatáson már túl van, most épp mérges, sőt nagyon mérges a fiúra, hogy őt idézzem, épp a "Drew-majd-jól-tökön-rúglak-amikor-legközelebb-találkozunk-Callahan" stádiumban van. Bár fáj a fiú emléke és egyszerűen nem érti, hogy Drew miért ment el, az élet nem engedi sokáig ezen rágódni, hiszen az imádott öccse csak rá számíthat, így nincs ideje arra, hogy sokáig nyalogassa a sebeit. És ha már megemlítettem Owent. Nem tudok amellett elmenni, hogy ne említsem meg őt. Az első részhez képest aránylag sokat szerepel és imádtam a hol még dacos, kisfiús, de máskor pedig a korához képest komoly, férfias viselkedését, ahogy odafigyelt a nővérére és próbálta megvédeni az újabb csalódástól. Ahogy "bemosott" Drew-nak, az a rész szerintem mindent vitt..

De visszatérve a Fable-Drew párosra. Továbbra is kedvenceim maradtak és még mindig nagyon élveztem a dupla szemszöget. A kettőjük közti kémia hihetetlenül jó volt, ha csak egymásra néztek, már akkor forrt köztük a levegő (és a többiről nem is merek beszélni:-), faltam az oldalakat, ahol közös jeleneteik voltak.

Kedvenc idézet: "...Úgy érzem magam, mint egy baba. Mint egy buta, szép kis baba, ami senkit sem érdekel, megfeledkeztek róla, otthagyták a polcon. Nagy néha neked vagy valaki másnak eszébe jut, hogy levegyen a polcról, és játsszon velem egy kicsit. Csak pont annyit, hogy feltámadjon bennem a remény, hogy azt higgyem, fontos vagyok valakinek. Utána megint megfeledkeznek rólam. Mintha nem is léteznék...." - Fable 

 Fable-t sokkal jobban megkedveltem ebben a részben, mert a kemény csaj álarca mögül jobban előbújt az érzékeny, szeretetre éhes nő személyisége is. Mindig is kedveltem az erős, küzdő női karaktereket, de azzal, hogy Fable gyengédebb oldalát is megismertem, csak még inkább élethűvé, szerethetőbbé alakult. 

Drew karaktere is fejlődésen ment keresztül, próbálkozott, küzdött, de amit nagyon tiszteltem benne, hogy mert a lányra támaszkodni, mert bízni és szeretni egyszerre.

Romantikus könyvek- Másadik esély pasi
Romantikus könyvek- Másadik esély pasi 

2015. február 13., péntek

Romantikus könyvek:Gayle Forman: If I stay - Ha maradnék

Romantikus könyv-Gayle Forman:If i stay-Ha maradnék


"Képzeld el, hogy mindened megvan, amiről csak egy lány álmodhat.
Képzeld el, hogy aznap, mikor leesik az első hó, mindezt elveszítheted.
Te mit tennél? Harcolnál vagy feladnád? Mennél vagy maradnál?"


Ez egy olyan ifjúsági regény, amit minden felnőttnek is el kellene olvasnia.
Az első szó felütésével felcsendül az első dallam is. A regény minden mozzanatában ott a zene. Fontos eleme. Szinte minden szereplőnek köze van hozzá.
Miat és Adamet a zene iránti közös szenvedélyük hozta össze és olyan szerelemre találnak egymásban, ami az ő korukban igazán ritka.
Forman zenére alkotott. A történet során mindig pontosan megtudjuk, hogy a szereplők milyen zenét hallgatnak, vagy melyik együttes melyik számáról beszélgetnek. Az adott dal hangulatával megegyezik a cselekmény hangulata. Tökéletesen jellemzi az ott zajló érzelmeket. Én úgy olvastam el, ahogy közben az adott jeleneteknél, a hozzá választott dalt hallgattam. Egyszerűen leírhatatlan így a hatás, nem mintha zene nélkül nem lenne ütős, de ez dobott rajta még egy lapáttal.


A történet két idősíkon fut. A jelen a 17 éves Miával és a múlt, visszaemlékezések formájában. Ezek az emlék epizódok nem lineárisak, nem követik egymást időben. A közös bennük, hogy mindben a központi téma a SZERETET. Olyan mozzanatok, amik mikor megtörténtek Miával, még nem is biztos, hogy tudta, soha nem fogják elhagyni, hogy később mennyire fontosak lesznek és mindig emlékezni fog rájuk.
Végig az járt a fejemben: én vajon hogyan döntenék?


Romantikus könyv-Gayle Forman:If i stay-Ha maradnék
Romantikus könyv-Gayle Forman:If i stay-Ha maradnék


Kedvenc idézet:

"Hiszen erről szól az egész, nem igaz? Hogy miként birkózunk meg a veszteségekkel. Mert a szeretet nem tud meghalni, nem tűnik el, nem halványul el. Addig nem, amíg fontos számodra."








A FILM ELŐZETESE:



A folytatas:

Romantikus könyv-Gayle Forman:If i stay-Ha maradnék
Romantikus könyv-Gayle Forman:If i stay-Ha maradnék