2015. március 28., szombat

Romantikus könyvek: Julie James: A Lot Like Love - Az a gyanúm, szerelem


Képtalálat a következőre: „az a gyanúm szerelem kepek”A nő nyugalomra vágyik. 
Egy milliárdos lányaként és a város legjobb borkereskedőjeként Jordan Rhodes állandó résztvevője az exkluzív chicagói partiknak. Ám a sors megáldotta egy felettébb zűrös ikertestvérrel is, aki miatt kénytelen segíteni az FBI-nak leleplezni a maffiának pénzt mosó közismert étteremtulajdonost. Ennek érdekében olyan kísérővel kell elmenni egy adománygyűjtő rendezvényre, akit a háta közepére sem kíván. 


A férfi teljesen másra gondol. 
Nick McCallnak, Chicago legjobb beépített ügynökének egyszerű a filozófiája: soha ne keveredj személyes kapcsolatba, különösen azzal ne, akivel együtt dolgozol! Csak az a baj, hogy Jordan Rhodes okos, gyönyörű és izgalmas is. Ők ketten minél hamarabb szeretnék megoldani azt a megbízatást, amely Jordan testvérének szabadulást, Nicknek pedig dicsőséget hozhat. Már csak azért is sietnének, mert öt percet sem bírnak ki parázs szópárbaj nélkül. 
Ám ami egyszerű megbízatásnak indul, az hirtelen kezd valami nagyon más lenni…



Képtalálat a következőre: „az a gyanúm szerelem kepek”Nick McCall az előző részben még nem szerepelt, mert több hónapig fedett ügynökként dolgozott. Amint lezárta az ügyet pár nap igazán megérdemelt szabadságot szeretett volna kivenni, hogy meglátogassa New Yorkban élő családját. Az időzítés is tökéletesre sikeredett, hiszen az olasz anyukájának 60. születésnapját is ezen a hétvégén ünneplték. Csakhogy amint belépett főnöke irodájába már tudta (idézem), hogy helyzet van. :) Bizony, a főnőke megkéri (olyan stílusban, amitől nem is tudná visszautasítani :D), hogy segédkezzen egy másik ügynöknek.
Seth Huxley első fedett ügynöki megbízásában nyomoz, és több hónapnyi munka után végre érzi, hogy hamarosan elég bizonyítéka lesz a letartoztatásokhoz. Egy pénzmosási ügyról van szó, amiben Nicknek annyi lenne eredetileg a dolga, hogy csak tanácsokat adjon az újoncnak.
Mivel a gyanúsított rajong a borokért, és egy exklúzív borkóstoló estet tart egyik éttermében, Huxley a résztvevők listájából Jordant tartja a legjobban esélyesnek arra, hogy segít nekik bejutni a partira.

Jordan és Nick között már első találkozásuk alkalmával elkezdenek pattogni a szikrák.

Csakhogy először épp az ellenségeskedés lángol fel közöttük, ami érthető is, mert téves módon előítéletek alapján néznek egymásra.

Nick nem kedveli a nőt, mert elkényeztetett, milliárdos apuka kedvencének tartja. Jordan pedig a férfi munkahelye miatt neheztel rá, mert pár hónappal ezelőtt a fivérét börtönbe zárták.


Képtalálat a következőre: „az a gyanúm szerelem kepek”

"– Szóval hogy megy manapság a bor üzletág? – törte meg a csendet.
Jordan visszafordította az arcát az ablaktól, a tekintetük a visszapillantó tükörben találkozott.

– Nem kell nekem tennie a szépet, McCall ügynök. Érzem, hogy ez nem megy önnek túl könnyen.

– Mit mondhatnék? Nem szeretem a kínos csendet – vonta meg a vállát Nick.

– Mi a véleménye a kínos beszélgetésekről? – cukkolta tovább Jordan.
Nicknek vissza kellett fognia a vigyorát. Jézusom, ez aztán a pimasz nő!"

Jordan a milliárdos lányoktól eltérően nem függ az apja vagyonától. Szülei arra nevelték, hogy találja fel magát a világban, gazdálkodjon saját vagyonából, amit saját munkájából keres meg. A nő rajong a borokért, a romantikáért. Tehetsége van a borok osztályozásában, eladásában egyaránt, ezért is sikeres saját üzlete a DeVine Cellars.

A történet legnagyobb része a téli, hideg és havas Chicagoban játszódik. De Napa völgy borászatait is bebarangolhatjuk olvasás közben Julie James-nek kösznhetően.
A könyvben feltűnnek a régi szereplők is, és újabbak is bővítik rajongásom listáját. :)
A könnyed humor, csípős beszólások, baráti csevegésekkel teszik szórakoztatóvá a könyvet a mellékszereplők. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése